Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tiroli gesztenyés szelet recept

Tiroli gesztenyés szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 8 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 tk rumaroma
    • 1 csipet só
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 10 dkg csokoládé
    • 8 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 300 ml hideg habtejszín
    • 5 dkg porcukor
    • 2 ek cukrozott kakaópor
    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 1 habfixáló
    • 2 ek rumaroma

    Díszítés:

    • 5 dkg csokireszelék
    • 1 dl habtejszín
    • 10 dkg kandírozott meggy

    Elkészítése:

     

    Tészta készítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét 5 dkg porcukorral kemény habbá verjük.

    A margarint kihabosítjuk az 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, a tojások sárgájával és az aromával. Ha kész, keverjük bele a gesztenyemasszát is.

    A liszthez adjuk hozzá a sütőport keverjük el, és adjuk a gesztenyés-vajas masszához. Dolgozzuk jól össze, majd forgassuk bele apránként a felvert tojáshabot, végül pedig a durvára vágott csokoládét is.

    Egy 20×30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre.

    Krém készítés:

    A krémhez a tejszínt a cukorral, a rumaromával és a kakaóporral kemény habbá verjük. Adjuk hozzá a habfixálót és a gesztenye masszát is, és alaposan dolgozzuk ki.

    A kihált süteményre kenjük rá a krémet, és szórjuk meg csokireszelékkel.

    1 dl tejszínt verjünk kemény habbá, és díszítsük ezzel, valamint meggyszemekkel a sütemény tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá