Tiroli gesztenyés szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 8 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tk rumaroma
- 1 csipet só
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg csokoládé
- 8 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 300 ml hideg habtejszín
- 5 dkg porcukor
- 2 ek cukrozott kakaópor
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1 habfixáló
- 2 ek rumaroma
Díszítés:
- 5 dkg csokireszelék
- 1 dl habtejszín
- 10 dkg kandírozott meggy
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét 5 dkg porcukorral kemény habbá verjük.
A margarint kihabosítjuk az 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, a tojások sárgájával és az aromával. Ha kész, keverjük bele a gesztenyemasszát is.
A liszthez adjuk hozzá a sütőport keverjük el, és adjuk a gesztenyés-vajas masszához. Dolgozzuk jól össze, majd forgassuk bele apránként a felvert tojáshabot, végül pedig a durvára vágott csokoládét is.
Egy 20×30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre.
Krém készítés:
A krémhez a tejszínt a cukorral, a rumaromával és a kakaóporral kemény habbá verjük. Adjuk hozzá a habfixálót és a gesztenye masszát is, és alaposan dolgozzuk ki.
A kihált süteményre kenjük rá a krémet, és szórjuk meg csokireszelékkel.
1 dl tejszínt verjünk kemény habbá, és díszítsük ezzel, valamint meggyszemekkel a sütemény tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »