Tiroli gesztenyés szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Tészta:

  • 8 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tk rumaroma
  • 1 csipet só
  • 3 tojás
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg csokoládé
  • 8 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 300 ml hideg habtejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 2 ek cukrozott kakaópor
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 habfixáló
  • 2 ek rumaroma

Díszítés:

  • 5 dkg csokireszelék
  • 1 dl habtejszín
  • 10 dkg kandírozott meggy

Elkészítése:

 

Tészta készítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét 5 dkg porcukorral kemény habbá verjük.

A margarint kihabosítjuk az 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, a tojások sárgájával és az aromával. Ha kész, keverjük bele a gesztenyemasszát is.

A liszthez adjuk hozzá a sütőport keverjük el, és adjuk a gesztenyés-vajas masszához. Dolgozzuk jól össze, majd forgassuk bele apránként a felvert tojáshabot, végül pedig a durvára vágott csokoládét is.

Egy 20×30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre.

Krém készítés:

A krémhez a tejszínt a cukorral, a rumaromával és a kakaóporral kemény habbá verjük. Adjuk hozzá a habfixálót és a gesztenye masszát is, és alaposan dolgozzuk ki.

A kihált süteményre kenjük rá a krémet, és szórjuk meg csokireszelékkel.

1 dl tejszínt verjünk kemény habbá, és díszítsük ezzel, valamint meggyszemekkel a sütemény tetejét.