Tiramisu rolád recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- 2 ek étkezési keményítő
- 2 tk sütőpor
- 5 ek kristálycukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 ek amaretto likőr
A krém
- 5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 tasak tiramisu ízű pudingpor
- 15 dkg mascarpone krémsajt
Tejére
- kakaópor
- csokireszelék
Elkészítése:
A piskótát megsütöm a hozzávalókból: a tojásokat szétválasztom, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verem. A sárgáját a cukorral kihabosítom, hozzáadom a likőrt, beleszitálom a sütőporos-keményítős lisztet, elkeverem, végül óvatosan beleforgatom a keményre vert habot. Sütőpapírral bélelt tepsire (ami olyan széles, mint a sütő) öntöm, és 160-180 fokon készre sütöm. Még melegen, vizes konyharuhával feltekerjük, és úgy hagyjuk kihűlni.
A tejből, cukorból sűrűre főzöm a pudingot, és ha kihűlt a sajtkrémet belekeverem. Megkenem vele a kihűlt roládot, visszatekerem, kívül is átkenem. Meghintem kakaóporral és csokireszelékkel. Behűtöm, és ferdén szelve kínálom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.