Tiramisu rolád

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 3 ek liszt
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 2 tk sütőpor
  • 5 ek kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 ek amaretto likőr

A krém

  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 tasak tiramisu ízű pudingpor
  • 15 dkg mascarpone krémsajt

Tejére

  • kakaópor
  • csokireszelék

Elkészítése:

A piskótát megsütöm a hozzávalókból: a tojásokat szétválasztom, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verem. A sárgáját a cukorral kihabosítom, hozzáadom a likőrt, beleszitálom a sütőporos-keményítős lisztet, elkeverem, végül óvatosan beleforgatom a keményre vert habot. Sütőpapírral bélelt tepsire (ami olyan széles, mint a sütő) öntöm, és 160-180 fokon készre sütöm. Még melegen, vizes konyharuhával feltekerjük, és úgy hagyjuk kihűlni.

A tejből, cukorból sűrűre főzöm a pudingot, és ha kihűlt a sajtkrémet belekeverem. Megkenem vele a kihűlt roládot, visszatekerem, kívül is átkenem. Meghintem kakaóporral és csokireszelékkel. Behűtöm, és ferdén szelve kínálom.