Tiramisu recept
Hozzávalók:
- 2 dl feketekávé
- 3 ek amaretto likőr
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 25 dkg babapiskóta
- 1 ek kakaópor
Elkészítése:
Egy hosszúkás jénai tálat előkészítünk. A feketekávét a likőrrel elkeverjük. A tojásokat felütjük, a sárgáját és a fehérjét különválasztjuk. A tojássárgákat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, valamint a citromhéjjal habosra keverjük, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojássárgájával készült krémet összekeverjük a mascarponéval, majd lazán belekeverjük a tojáshabot.
A piskótákat belemártjuk egy pillanatra a likőrös kávéba, és kirakjuk vele a tál alját. Rákenjük a krém felét, majd kirakunk még egy sor mártott babapiskótákat, majd a maradék krémmel befedjük.
Kakaóporral megszitáljuk. Jól lehűtjük, 24 óra múlva fogyasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


