Tiramisu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 dl feketekávé
  • 3 ek amaretto likőr
  • 3 tojás
  • 3 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 25 dkg babapiskóta
  • 1 ek kakaópor

Elkészítése:

Egy hosszúkás jénai tálat előkészítünk. A feketekávét a likőrrel elkeverjük. A tojásokat felütjük, a sárgáját és a fehérjét különválasztjuk. A tojássárgákat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, valamint a citromhéjjal habosra keverjük, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojássárgájával készült krémet összekeverjük a mascarponéval, majd lazán belekeverjük a tojáshabot.

A piskótákat belemártjuk egy pillanatra a likőrös kávéba, és kirakjuk vele a tál alját. Rákenjük a krém felét, majd kirakunk még egy sor mártott babapiskótákat, majd a maradék krémmel befedjük.

Kakaóporral megszitáljuk. Jól lehűtjük, 24 óra múlva fogyasztjuk.