Tiramisu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g mascarpone
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 4 dl erős feketekávé
- 2 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag babapiskóta
- 3 evőkanál rum
- kakaópor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához 4 evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot hozzáadjuk. Elektromos habverővel habosra keverjük.
Hozzáadjuk a hideg mascarpone-t és elektromos habverővel kemény, habos krémmé keverjük. Hozzáadunk kb. 3 evőkanál főzött kávét. Elkeverjük.
A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a krémhez. A kávét tejjel, rummal és 1 evőkanál cukorral összekeverem. A babapiskótákat belemártjuk (a piskóta minőségétől függően néhány másodpercre, a lényeg, hogy ne ázzon el teljesen) és egy tál alját kirakjuk vele.
Ezután a piskótára egy réteg mascarpone krémet teszünk, és kakaóporral meghintjük. Erre újból áztatott babapiskótákat teszünk, majd ezt addig folytatjuk, amíg az alapanyag engedi úgy, hogy a tetejére krém kerüljön.
A tetejét meghintjük kakaóporral. A kész tiramisut 2-3 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »