Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához 4 evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot hozzáadjuk. Elektromos habverővel habosra keverjük.
Hozzáadjuk a hideg mascarpone-t és elektromos habverővel kemény, habos krémmé keverjük. Hozzáadunk kb. 3 evőkanál főzött kávét. Elkeverjük.
A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a krémhez. A kávét tejjel, rummal és 1 evőkanál cukorral összekeverem. A babapiskótákat belemártjuk (a piskóta minőségétől függően néhány másodpercre, a lényeg, hogy ne ázzon el teljesen) és egy tál alját kirakjuk vele.
Ezután a piskótára egy réteg mascarpone krémet teszünk, és kakaóporral meghintjük. Erre újból áztatott babapiskótákat teszünk, majd ezt addig folytatjuk, amíg az alapanyag engedi úgy, hogy a tetejére krém kerüljön.
A tetejét meghintjük kakaóporral. A kész tiramisut 2-3 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.