Tiramisu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tiramisu

Hozzávalók:

  • 500 g mascarpone
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 dl erős feketekávé
  • 2 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag babapiskóta
  • 3 evőkanál rum
  • kakaópor

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához 4 evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot hozzáadjuk. Elektromos habverővel habosra keverjük.

Hozzáadjuk a hideg mascarpone-t és elektromos habverővel kemény, habos krémmé keverjük. Hozzáadunk kb. 3 evőkanál főzött kávét. Elkeverjük.

A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a krémhez. A kávét tejjel, rummal és 1 evőkanál cukorral összekeverem. A babapiskótákat belemártjuk (a piskóta minőségétől függően néhány másodpercre, a lényeg, hogy ne ázzon el teljesen) és egy tál alját kirakjuk vele.

Ezután a piskótára egy réteg mascarpone krémet teszünk, és kakaóporral meghintjük.  Erre újból áztatott babapiskótákat teszünk, majd ezt addig folytatjuk, amíg az alapanyag engedi úgy, hogy a tetejére krém kerüljön.

A tetejét meghintjük kakaóporral. A kész tiramisut 2-3 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.