Tepsis raffaello recept
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a vége felé apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk. Megvizezett habkártyával vagy késsel a kivajazott, belisztezett tepsibe helyezzük
Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 fok, légkeverésesben 160 fok) kb 20 percig sütjük. A tojássárgákat a pudingporral, 1 dl tejjel és a fele cukorral simára verjük.
A többi, forrásban lévő tejhez öntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. A margarint a keverővel először magában, majd a többi cukorral elkeverjük.
A kihűlt pudingot kanalanként beledolgozzuk, majd a már ugyancsak kihűlt tésztára tesszük. A tetejét meghintjük kókuszreszelékkel, mogyorót szórunk rá, majd hűtőben állni hagyjuk. Egyszerű, és remek sütemény! Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

