Tengerész szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 1 cs sütőpor
- 80 g kakaós tortadara
- 4 csepp rumaroma
- 1 ek feketekávé
- 3 ek kakaópor
Krém:
- 2 cs banánízű pudingpor
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 6 ek cukor
- 6 dl tej
- 100 ml FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSlikőr
- 500 ml hideg habtejszín
Tetejére:
- 15 db babapiskóta
- 2 dkg kakaópor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit robotgéppel összekeverjük és a végén hozzáadjuk a tortadarát is. Egy piskótaszerű masszát kapunk, amit vajazott, lisztezett tepsibe öntünk és kb 20-percig sütünk, 180 fokon. A tepsiben hagyjuk kihűlni, melynek mérete 30*40 cm.
A krémhez a pudingporokat megfőzzük, a margarint és a porcukrot kikeverjük, majd a tejszínt is kemény habbá verjük.
A pudinghoz adjuk a margarinos krémet, a tojáslikőrt és végül a felvert tejszínt is hozzákeverjük.
A krémet a tésztalapra simítjuk és egy vizes teáskanál domború oldalával hullámokat rajzolunk bele.
A babapiskótákat meleg rumaromás tejben picit megáztatjuk és 3 sorban finoman a krémre nyomkodjuk. Hideg helyre tesszük fél órára és tálalás előtt kakaóporral meghintjük.
Tipp:
A piskótát magamtól áztattam be egy picit, mert csak úgy natúran keménynek találtam volna a sütit. Cukrozni mindenki ízlés szerint tegye, ahogy a család szereti. Érdekes, finom süti lett belőle, nem először készült.