Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tengerész szelet recept

Tengerész szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 35 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 1 cs sütőpor
    • 80 g kakaós tortadara
    • 4 csepp rumaroma
    • 1 ek feketekávé
    • 3 ek kakaópor

    Krém:

    • 2 cs banánízű pudingpor
    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 6 ek cukor
    • 6 dl tej
    • 100 ml  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSlikőr
    • 500 ml hideg habtejszín

    Tetejére:

    • 15 db babapiskóta
    • 2 dkg kakaópor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit robotgéppel összekeverjük és a végén hozzáadjuk a tortadarát is. Egy piskótaszerű masszát kapunk, amit vajazott, lisztezett tepsibe öntünk és kb 20-percig sütünk, 180 fokon. A tepsiben hagyjuk kihűlni, melynek mérete 30*40 cm.

    A krémhez a pudingporokat megfőzzük, a margarint és a porcukrot kikeverjük, majd a tejszínt is kemény habbá verjük.
    A pudinghoz adjuk a margarinos krémet, a tojáslikőrt és végül a felvert tejszínt is hozzákeverjük.

    A krémet a tésztalapra simítjuk és egy vizes teáskanál domború oldalával hullámokat rajzolunk bele.

    A babapiskótákat meleg rumaromás tejben picit megáztatjuk és 3 sorban finoman a krémre nyomkodjuk. Hideg helyre tesszük fél órára és tálalás előtt kakaóporral meghintjük.

    Tipp:

    A piskótát magamtól áztattam be egy picit, mert csak úgy natúran keménynek találtam volna a sütit. Cukrozni mindenki ízlés szerint tegye, ahogy a család szereti. Érdekes, finom süti lett belőle, nem először készült.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá