Tengerész szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Tészta:

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 3 tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 80 g kakaós tortadara
  • 4 csepp rumaroma
  • 1 ek feketekávé
  • 3 ek kakaópor

Krém:

  • 2 cs banánízű pudingpor
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 6 ek cukor
  • 6 dl tej
  • 100 ml tojáslikőr
  • 500 ml hideg habtejszín

Tetejére:

  • 15 db babapiskóta
  • 2 dkg kakaópor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit robotgéppel összekeverjük és a végén hozzáadjuk a tortadarát is. Egy piskótaszerű masszát kapunk, amit vajazott, lisztezett tepsibe öntünk és kb 20-percig sütünk, 180 fokon. A tepsiben hagyjuk kihűlni, melynek mérete 30*40 cm.

A krémhez a pudingporokat megfőzzük, a margarint és a porcukrot kikeverjük, majd a tejszínt is kemény habbá verjük.
A pudinghoz adjuk a margarinos krémet, a tojáslikőrt és végül a felvert tejszínt is hozzákeverjük.

A krémet a tésztalapra simítjuk és egy vizes teáskanál domború oldalával hullámokat rajzolunk bele.

A babapiskótákat meleg rumaromás tejben picit megáztatjuk és 3 sorban finoman a krémre nyomkodjuk. Hideg helyre tesszük fél órára és tálalás előtt kakaóporral meghintjük.

Tipp:

A piskótát magamtól áztattam be egy picit, mert csak úgy natúran keménynek találtam volna a sütit. Cukrozni mindenki ízlés szerint tegye, ahogy a család szereti. Érdekes, finom süti lett belőle, nem először készült.