Tejszínkrémes kivi szelet recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl étolaj
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 35 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 3 ek darálatlan mák
- 1 doboz zöld színű aroma (ha lehet inkább ízesítetlen)
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- cukor ízlés szerint
- 2 dl habtejszín
- fél csomag étkezési zselatin
Elkészítése:
A cukrot a tojással kikavarjuk, hozzáadjuk az olajat, sót, vaníliás cukrot és a sütőporral elkevert lisztet. Végül a tejjel egyenletesen elkeverjük és hozzáadjuk az aromát. Egy 28*35 cm-es tepsit sütőpapírral beélelünk, belesimítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbát végezzünk!)
A krémhez a pudingot a tejjel és a cukorral készre főzzük, majd kihűtjük. A tejszínt felverjük keményre és a kihűlt krémmel összekeverjük. A zselatint 1 dl vízben feloldjuk (nem szabad forralni!) és a krémhez adjuk.
Az elkészült krémet a lapra simítjuk és teljesen kihűtjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.