Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínkrémes kivi szelet recept

Tejszínkrémes kivi szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl étolaj
    • csipet só
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 35 dkg liszt
    • 2,5 dl tej
    • 3 ek darálatlan mák
    • 1 doboz zöld színű aroma (ha lehet inkább ízesítetlen)

    Krém:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    • cukor ízlés szerint
    • 2 dl habtejszín
    • fél csomag étkezési zselatin

    Elkészítése:

    A cukrot a tojással kikavarjuk, hozzáadjuk az olajat, sót, vaníliás cukrot és a sütőporral elkevert lisztet. Végül a tejjel egyenletesen elkeverjük és hozzáadjuk az aromát. Egy 28*35 cm-es tepsit sütőpapírral beélelünk, belesimítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbát végezzünk!)

    A krémhez a pudingot a tejjel és a cukorral készre főzzük, majd kihűtjük. A tejszínt felverjük keményre és a kihűlt krémmel összekeverjük. A zselatint 1 dl vízben feloldjuk (nem szabad forralni!) és a krémhez adjuk.

    Az elkészült krémet a lapra simítjuk és teljesen kihűtjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá