Tejszínkrémes kivi szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl étolaj
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 35 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 3 ek darálatlan mák
- 1 doboz zöld színű aroma (ha lehet inkább ízesítetlen)
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- cukor ízlés szerint
- 2 dl habtejszín
- fél csomag étkezési zselatin
Elkészítése:
A cukrot a tojással kikavarjuk, hozzáadjuk az olajat, sót, vaníliás cukrot és a sütőporral elkevert lisztet. Végül a tejjel egyenletesen elkeverjük és hozzáadjuk az aromát. Egy 28*35 cm-es tepsit sütőpapírral beélelünk, belesimítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbát végezzünk!)
A krémhez a pudingot a tejjel és a cukorral készre főzzük, majd kihűtjük. A tejszínt felverjük keményre és a kihűlt krémmel összekeverjük. A zselatint 1 dl vízben feloldjuk (nem szabad forralni!) és a krémhez adjuk.
Az elkészült krémet a lapra simítjuk és teljesen kihűtjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »