Tejszínkrémes kivi szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 2 dl étolaj
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 35 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 3 ek darálatlan mák
  • 1 doboz zöld színű aroma (ha lehet inkább ízesítetlen)

Krém:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • cukor ízlés szerint
  • 2 dl habtejszín
  • fél csomag étkezési zselatin

Elkészítése:

A cukrot a tojással kikavarjuk, hozzáadjuk az olajat, sót, vaníliás cukrot és a sütőporral elkevert lisztet. Végül a tejjel egyenletesen elkeverjük és hozzáadjuk az aromát. Egy 28*35 cm-es tepsit sütőpapírral beélelünk, belesimítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbát végezzünk!)

A krémhez a pudingot a tejjel és a cukorral készre főzzük, majd kihűtjük. A tejszínt felverjük keményre és a kihűlt krémmel összekeverjük. A zselatint 1 dl vízben feloldjuk (nem szabad forralni!) és a krémhez adjuk.

Az elkészült krémet a lapra simítjuk és teljesen kihűtjük.