Tejszínhabos csokis süti recept
Hozzávalók:
Piskótalap:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 14 kanál cukor
- 3 kanál víz
- 3 kanál olaj
- 2 kanál kakaó
- 8 kanál liszt
- 1 tasak sütőpor
Krém:
- 300 g vaj
- 200 g porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 3-4 kanál kakaó
- rum aroma
Szirup:
- 200 ml víz
- 100 g cukor
- 1 rumos cappuccino
- rum aroma
Csokimáz:
- 150 g tejcsoki
- 100 g vaj
- 2 kanál folyékony tejszín
Elkészítése:
A tojásfehérjéket összekeverjük cukorral, hozzáadjuk a sárgákat, a vizet, az olajat és végül a sütőporral és kakaóval összekevert lisztet. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és ezt előmelegített sütőbe kb. 20-25 percre. Hagyjuk kihűlni és vízszintesen kettévágjuk.
Összekeverjük a vajat a cukorral, majd sorba a tojás sárgákkal. Ehhez hozzáadjuk a kakaót és a rum aromát. Az összetételt habosra keverjük, amíg a cukor is teljesen elolvad. Tűzre tesszük a cukrot a vízzel, majd hozzáadjuk a cappuccino port és a rum aromát. Egyet rottyan, majd hagyjuk kihűlni.
Tűzre tesszük a csokit, a vajat és a tejszínt is és megvárjuk, amíg a csoki elolvad. Meglocsoljuk sziruppal a piskótalapot, majd megtöltjük vajkrémmel. A tetejére jön a csoki máz és a további dekoráció, ami lehet tejszínhab és gyümölcs.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »

