Tejszínes szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 12 dkg cukor
- 18 dkg liszt
- 12 dkg margarin
- 1 vaníliás cukor
- 1/2 cs sütőpor
A krémhez:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 5 dl víz
- ízlés szerint cukor
- 3 dl habtejszín
A tetejére:
- 5 dkg étcsokoládé
- 5 dkg fehér csokoládé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból vajas piskótát sütünk.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük,majd hozzákeverjük,a puha vajat,jól kihabosítjuk,majd a sütőporral elkevert lisztet lazán hozzákeverjük.
Sütőpapírral bélelt 25*39 cm-es tepsiben megsütjük.(170 fokon.)
A krém készítése:
A pudingporokat a vízzel,ízlés szerinti cukor mennyiséggel csomómentesre keverjük,majd felfőzzük.
Ezután kihűtjük.
A tejszínt keményre verjük és apránként a pudingos krémhez adagolva, jól kihabosítjuk.
A kihűlt tésztánkra kenjük és a a csokikból csokiforgácsokat készítünk és megszórjuk a sütink tetejét.
Tipp:
Ez a sütemény, maradék tojásfehérjéből készült.
Nagyon finom lett.
A tésztaalapot átvariálhatjuk sárga vagy barna piskótára is.
A krémnél a víz helyett tejet is használhatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »