Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes szelet recept

Tejszínes szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 12 dkg cukor
    • 18 dkg liszt
    • 12 dkg margarin
    • 1 vaníliás cukor
    • 1/2 cs sütőpor

    A krémhez:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 5 dl víz
    • ízlés szerint cukor
    • 3 dl habtejszín

    A tetejére:

    • 5 dkg étcsokoládé
    • 5 dkg fehér csokoládé

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóiból vajas piskótát sütünk.
    A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük,majd hozzákeverjük,a puha vajat,jól kihabosítjuk,majd a sütőporral elkevert lisztet lazán hozzákeverjük.
    Sütőpapírral bélelt 25*39 cm-es tepsiben megsütjük.(170 fokon.)

    A krém készítése:
    A pudingporokat a vízzel,ízlés szerinti cukor mennyiséggel csomómentesre keverjük,majd felfőzzük.
    Ezután kihűtjük.
    A tejszínt keményre verjük és apránként a pudingos krémhez adagolva, jól kihabosítjuk.
    A kihűlt tésztánkra kenjük és a a csokikból csokiforgácsokat készítünk és megszórjuk a sütink tetejét.

    Tipp:

    Ez a sütemény, maradék tojásfehérjéből készült.
    Nagyon finom lett.
    A tésztaalapot átvariálhatjuk sárga vagy barna piskótára is.
    A krémnél a víz helyett tejet is használhatunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá