Tejszínes szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 12 dkg cukor
- 18 dkg liszt
- 12 dkg margarin
- 1 vaníliás cukor
- 1/2 cs sütőpor
A krémhez:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 5 dl víz
- ízlés szerint cukor
- 3 dl habtejszín
A tetejére:
- 5 dkg étcsokoládé
- 5 dkg fehér csokoládé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból vajas piskótát sütünk.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük,majd hozzákeverjük,a puha vajat,jól kihabosítjuk,majd a sütőporral elkevert lisztet lazán hozzákeverjük.
Sütőpapírral bélelt 25*39 cm-es tepsiben megsütjük.(170 fokon.)
A krém készítése:
A pudingporokat a vízzel,ízlés szerinti cukor mennyiséggel csomómentesre keverjük,majd felfőzzük.
Ezután kihűtjük.
A tejszínt keményre verjük és apránként a pudingos krémhez adagolva, jól kihabosítjuk.
A kihűlt tésztánkra kenjük és a a csokikból csokiforgácsokat készítünk és megszórjuk a sütink tetejét.
Tipp:
Ez a sütemény, maradék tojásfehérjéből készült.
Nagyon finom lett.
A tésztaalapot átvariálhatjuk sárga vagy barna piskótára is.
A krémnél a víz helyett tejet is használhatunk.