Tejszínes szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 tojásfehérje
  • 12 dkg cukor
  • 18 dkg liszt
  • 12 dkg margarin
  • 1 vaníliás cukor
  • 1/2 cs sütőpor

A krémhez:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 5 dl víz
  • ízlés szerint cukor
  • 3 dl habtejszín

A tetejére:

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg fehér csokoládé

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból vajas piskótát sütünk.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük,majd hozzákeverjük,a puha vajat,jól kihabosítjuk,majd a sütőporral elkevert lisztet lazán hozzákeverjük.
Sütőpapírral bélelt 25*39 cm-es tepsiben megsütjük.(170 fokon.)

A krém készítése:
A pudingporokat a vízzel,ízlés szerinti cukor mennyiséggel csomómentesre keverjük,majd felfőzzük.
Ezután kihűtjük.
A tejszínt keményre verjük és apránként a pudingos krémhez adagolva, jól kihabosítjuk.
A kihűlt tésztánkra kenjük és a a csokikból csokiforgácsokat készítünk és megszórjuk a sütink tetejét.

Tipp:

Ez a sütemény, maradék tojásfehérjéből készült.
Nagyon finom lett.
A tésztaalapot átvariálhatjuk sárga vagy barna piskótára is.
A krémnél a víz helyett tejet is használhatunk.