Tejszínes málnarolád recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek cukor
- 4 ek liszt
Krém:
- kis üveg málna jam (kb 20 dkg)
- 2 dl habtejszín
- 5 dkg porcukor
- málna szemek
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóiból a szokott módon tésztát készítünk. Egy 20*35 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és 170 fokon tűpróbáig sütjük.
Ha megsült még melegen egy vizezett konyharuhára borítjuk és a ruha segítségével feltekerjük, majd hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt kitekerjük, megkenjük a jammal és feltekerjük, majd ujjnyi szeletekre vágjuk. A tejszínt a cukorral felverjük, mindegyik roládra habrózsát nyomunk, majd málna szemekkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

