Tejszínes málnarolád

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 4 ek liszt

Krém:

  • kis üveg málna jam (kb 20 dkg)
  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg porcukor
  • málna szemek

Elkészítése:

A piskóta hozzávalóiból a szokott módon tésztát készítünk. Egy 20*35 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és 170 fokon tűpróbáig sütjük.

Ha megsült még melegen egy vizezett konyharuhára borítjuk és a ruha segítségével feltekerjük, majd hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt kitekerjük, megkenjük a jammal és feltekerjük, majd ujjnyi szeletekre vágjuk. A tejszínt a cukorral felverjük, mindegyik roládra habrózsát nyomunk, majd málna szemekkel díszítjük.