Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes hópelyhek recept

Tejszínes hópelyhek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 180 g liszt
    • 2 cs tejszín ízű pudingpor
    • 160 g puha margarin
    • 100 g porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 nagy csipet só
    • 1 nagy csipet szódabikarbóna

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 4 púpos ek porcukor

    Elkészítése:

    A puha vajat és a porcukrot elkezdjük habosítani, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját és az egész tojást. A lisztbe belekeverjük a pudingport, szódabikarbónát, sót és hozzákeverjük a lisztes keveréket, tejjel lazíthatjuk (ha szükséges, nekem nem kellett) és alaposan összegyúrjuk. Ilyenkor még kicsit ragadós, de berakjuk a hűtőbe kb 1 órára.

    Kivesszük és enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk kb 0,5 cm vastagra és kiszúró segítségével kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk.

    Előmelegített 160-170 fokon (légkeverés) kb 10 percig sütjük. Maradjon világos színű.

    Kicsit hagyjuk hűlni (óvatosan bánjunk vele, mert könnyen törik), majd a tojásfehérjét a porcukorral habosra verjük, majd kenjük be a kekszek tetejét vele és porcukorral alaposan hintsük meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá