Tejszínes hópelyhek recept

Elkészítése:
A puha vajat és a porcukrot elkezdjük habosítani, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját és az egész tojást. A lisztbe belekeverjük a pudingport, szódabikarbónát, sót és hozzákeverjük a lisztes keveréket, tejjel lazíthatjuk (ha szükséges, nekem nem kellett) és alaposan összegyúrjuk. Ilyenkor még kicsit ragadós, de berakjuk a hűtőbe kb 1 órára.
Kivesszük és enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk kb 0,5 cm vastagra és kiszúró segítségével kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk.
Előmelegített 160-170 fokon (légkeverés) kb 10 percig sütjük. Maradjon világos színű.
Kicsit hagyjuk hűlni (óvatosan bánjunk vele, mert könnyen törik), majd a tojásfehérjét a porcukorral habosra verjük, majd kenjük be a kekszek tetejét vele és porcukorral alaposan hintsük meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »