Tejszínes hópelyhek recept

Elkészítése:
A puha vajat és a porcukrot elkezdjük habosítani, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját és az egész tojást. A lisztbe belekeverjük a pudingport, szódabikarbónát, sót és hozzákeverjük a lisztes keveréket, tejjel lazíthatjuk (ha szükséges, nekem nem kellett) és alaposan összegyúrjuk. Ilyenkor még kicsit ragadós, de berakjuk a hűtőbe kb 1 órára.
Kivesszük és enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk kb 0,5 cm vastagra és kiszúró segítségével kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk.
Előmelegített 160-170 fokon (légkeverés) kb 10 percig sütjük. Maradjon világos színű.
Kicsit hagyjuk hűlni (óvatosan bánjunk vele, mert könnyen törik), majd a tojásfehérjét a porcukorral habosra verjük, majd kenjük be a kekszek tetejét vele és porcukorral alaposan hintsük meg.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »