Tejszínes hópelyhek recept
Elkészítése:
A puha vajat és a porcukrot elkezdjük habosítani, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját és az egész tojást. A lisztbe belekeverjük a pudingport, szódabikarbónát, sót és hozzákeverjük a lisztes keveréket, tejjel lazíthatjuk (ha szükséges, nekem nem kellett) és alaposan összegyúrjuk. Ilyenkor még kicsit ragadós, de berakjuk a hűtőbe kb 1 órára.
Kivesszük és enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk kb 0,5 cm vastagra és kiszúró segítségével kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk.
Előmelegített 160-170 fokon (légkeverés) kb 10 percig sütjük. Maradjon világos színű.
Kicsit hagyjuk hűlni (óvatosan bánjunk vele, mert könnyen törik), majd a tojásfehérjét a porcukorral habosra verjük, majd kenjük be a kekszek tetejét vele és porcukorral alaposan hintsük meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

