Tejszínes hópelyhek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 180 g liszt
  • 2 cs tejszín ízű pudingpor
  • 160 g puha margarin
  • 100 g porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • 1 nagy csipet só
  • 1 nagy csipet szódabikarbóna

Tetejére:

  • 1 tojásfehérje
  • 4 púpos ek porcukor

Elkészítése:

A puha vajat és a porcukrot elkezdjük habosítani, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját és az egész tojást. A lisztbe belekeverjük a pudingport, szódabikarbónát, sót és hozzákeverjük a lisztes keveréket, tejjel lazíthatjuk (ha szükséges, nekem nem kellett) és alaposan összegyúrjuk. Ilyenkor még kicsit ragadós, de berakjuk a hűtőbe kb 1 órára.

Kivesszük és enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk kb 0,5 cm vastagra és kiszúró segítségével kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk.

Előmelegített 160-170 fokon (légkeverés) kb 10 percig sütjük. Maradjon világos színű.

Kicsit hagyjuk hűlni (óvatosan bánjunk vele, mert könnyen törik), majd a tojásfehérjét a porcukorral habosra verjük, majd kenjük be a kekszek tetejét vele és porcukorral alaposan hintsük meg.