Tejszínes gesztenyés kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 30*35 cm-es tepsihez:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek kristálycukor
- 6 ek liszt
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 0,5 l tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 12,5 dkg margarin
- ízlés szerint porcukor ( kb 12 dkg)
- fél csomag gesztenyemassza (12,5 dkg)
- 2 dl habtejszín
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
- fél csomag gesztenyemassza (12,5 dkg)
- kevés tortadara
Elkészítése:
A tojásokból piskóta lapot készítünk, majd kihűtjük.
A pudingporból és a tejből sűrű krémet főzünk és hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a margarint a porcukrot és a vaníliás cukrot és jó habosra keverjük, közben a habtejszínt jó keményre verjük és a már meglévő krémhez adjuk, végül beleforgatjuk az áttört gesztenyemasszát is és jól kikeverjük.
A piskóta lapra kenjük, majd a maradék habtejszínt is felverjük keményre és erre a krémre kenjük, majd ráreszeljük a féladag gesztenye masszát. Meghintjük kevés tortadarával és hűtőszekrénybe tesszük, pár óra múltán tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »