Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes fehérbab főzelék recept

Tejszínes fehérbab főzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 200 g főzőtejszín
    • 500 g száraz fehérbab
    • 1 fej hagyma lereszelve
    • 4 gerezd fokhagyma
    • néhány babérlevél
    • kevés borsikafű (csombor)
    • nagyon kevés lestyán levél
    • 1 csapott evőkanál liszt a habaráshoz
    • kevés almaecet
    • ízlés szerint só és őrölt bors

    Elkészítése:

    A babot a főzés előtt több órával beáztatjuk.

    Sós vízben feltesszük a babot főni a babérlevelekkel és a fokhagymával. Kevés almaecetet is adunk hozzá. A csombort (borsikafű) szárastól beletesszük a főzőlébe, de mielőtt behabarnánk kivesszük a babérlevelekkel együtt.

    Mikor a bab megpuhult lereszelem a hagymát és a liszttel, a főzőtejszínnel együtt jól összekeverjük. A lestyánt apróra vágjuk. A csomborral és a lestyánnal is óvatosan bánj, mert mindkettő erőteljes fűszer! A csombor viszont a bab puffasztó hatását semlegesíti és kellemes ízt ad az ételnek.

    A kikevert tejszínes masszával behabarjuk a főzeléket. Ismét felforraljuk, majd készre főzzük. Ha szükséges utánízesítjük.

    Az előre elkészített feltéttel tálaljuk a főzeléket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá