Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejkaramellás szelet recept

Tejkaramellás szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztája:

    • 9 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 9 ek liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 9 ek porcukor

    Krém:

    • 3 csomag tejkaramella ízű pudingpor
    • 8 dl tej
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor

    Tetejére:

    • 0,5 dl Hulala
    • 1 csomag habfixáló
    • 5 dkg étcsoki
    • 1-2 ek olaj

    Elkészítése:

    A tojássárgáját habosra keverem a cukorral. A tojások fehérjét felverem.

    A kikevert tojássárgához adom fokozatosan a sütőporos lisztet és a felvert habot. Vajazott, lisztezett tepsiben megsütöm a piskótát.

    Kihűlés után kettévágom.

    Tepsiméret 35×30 cm

    A krém elkészítése:

    A pudingporokat a 8 dl tejben ízlés szerinti mennyiségű cukorral megfőzöm. Amíg a puding hűl addig a margarint a porcukorral kikeverem.

    A már kihűlt pudinghoz robotgéppel hozzákeverem a margarinos krémet.

    Az alsó piskótára kenem a krém felét, majd ráteszem a másik lapot és arra kenem a maradék krémet.

    Ezután a hideg hulalát a habfixálóval kemény habbá verem és rásimítom a krémre.

    A csokit az olajjal megolvasztom és rálocslom a süti tetejére.

    Tipp:

    A pudinghoz és a krémhez mindenki a saját ízlése szerint tegye a cukrot, nekünk így volt finom.
    Ez a mennyiség a legnagyobb tepsiben készült /nálunk nem lehet keveset sütni/, de ahol kevesen vannak értelemszerűen készítsék el a sütit ha kisebb adagot készítenek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá