Tejkaramellás szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejkaramellás szelet

Hozzávalók:
Tésztája:

  • 9 db tojás
  • 9 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 9 ek porcukor

Krém:

  • 3 csomag tejkaramella ízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Tetejére:

  • 0,5 dl Hulala
  • 1 csomag habfixáló
  • 5 dkg étcsoki
  • 1-2 ek olaj

Elkészítése:

A tojássárgáját habosra keverem a cukorral. A tojások fehérjét felverem.

A kikevert tojássárgához adom fokozatosan a sütőporos lisztet és a felvert habot. Vajazott, lisztezett tepsiben megsütöm a piskótát.

Kihűlés után kettévágom.

Tepsiméret 35×30 cm

A krém elkészítése:

A pudingporokat a 8 dl tejben ízlés szerinti mennyiségű cukorral megfőzöm. Amíg a puding hűl addig a margarint a porcukorral kikeverem.

A már kihűlt pudinghoz robotgéppel hozzákeverem a margarinos krémet.

Az alsó piskótára kenem a krém felét, majd ráteszem a másik lapot és arra kenem a maradék krémet.

Ezután a hideg hulalát a habfixálóval kemény habbá verem és rásimítom a krémre.

A csokit az olajjal megolvasztom és rálocslom a süti tetejére.

Tipp:

A pudinghoz és a krémhez mindenki a saját ízlése szerint tegye a cukrot, nekünk így volt finom.
Ez a mennyiség a legnagyobb tepsiben készült /nálunk nem lehet keveset sütni/, de ahol kevesen vannak értelemszerűen készítsék el a sütit ha kisebb adagot készítenek.