Tejfölös-pudingos szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A pudinghoz:
- 8 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 evőkanál cukor
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg kristálycukor
- 1/2 dl olaj
- 1 dl víz
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaó
- csipet só
- pár csepp citromlé
A tetejére:
- 2 nagy dobozos tejföl (90 dkg)
- 5-6 evőkanál porcukor
- 10 g zselatin
- kakaópor a díszítéshez
Elkészítése:
A pudingport csomómentesre keverjük kevés tejjel, hozzáadjuk a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve felfőzzük sűrűsödésig, végül hagyjuk langyosra hűlni.
A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A tojás sárgákat a cukorral habosra verjük, hozzáöntjük részletekben a vizet, majd az olajat is folyamatos keverés közben. Belekeverjük kanállal a lisztet.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd mikor már habos, hozzáadjuk a citromlét és azzal még verjük 1-2 percig. A habot a keverékbe forgatjuk óvatosan, hogy ne törjön. A tészta felét egy 25*35 cm-es tepsibe öntjük, a másik felébe belekeverjük a kakaóport és rácsorgatjuk a tepsiben lévő tésztára.
Közben a langyosra hűlt pudingból teáskanállal szaggatunk és a tészta tetejére egyenletesen rakosgatjuk. Betoljuk a sütőbe, majd 5 perc múlva 180 fokra mérsékeljük a lángot és megsütjük.
A tejfölt elkeverjük a porcukorral. 2 dl cukros tejfölt kiveszünk, a zselatint feloldjuk benne, majd összekeverjük az egésszel és a kihűlt sütire öntjük.
Betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen. Tálalás előtt a tetejét meghintjük kakaóporral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »