Tejfölös-pudingos szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A pudinghoz:
- 8 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 evőkanál cukor
A tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg kristálycukor
- 1/2 dl olaj
- 1 dl víz
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaó
- csipet só
- pár csepp citromlé
A tetejére:
- 2 nagy dobozos tejföl (90 dkg)
- 5-6 evőkanál porcukor
- 10 g zselatin
- kakaópor a díszítéshez
Elkészítése:
A pudingport csomómentesre keverjük kevés tejjel, hozzáadjuk a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve felfőzzük sűrűsödésig, végül hagyjuk langyosra hűlni.
A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A tojás sárgákat a cukorral habosra verjük, hozzáöntjük részletekben a vizet, majd az olajat is folyamatos keverés közben. Belekeverjük kanállal a lisztet.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd mikor már habos, hozzáadjuk a citromlét és azzal még verjük 1-2 percig. A habot a keverékbe forgatjuk óvatosan, hogy ne törjön. A tészta felét egy 25*35 cm-es tepsibe öntjük, a másik felébe belekeverjük a kakaóport és rácsorgatjuk a tepsiben lévő tésztára.
Közben a langyosra hűlt pudingból teáskanállal szaggatunk és a tészta tetejére egyenletesen rakosgatjuk. Betoljuk a sütőbe, majd 5 perc múlva 180 fokra mérsékeljük a lángot és megsütjük.
A tejfölt elkeverjük a porcukorral. 2 dl cukros tejfölt kiveszünk, a zselatint feloldjuk benne, majd összekeverjük az egésszel és a kihűlt sütire öntjük.
Betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen. Tálalás előtt a tetejét meghintjük kakaóporral.