Tejfölös-pudingos sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Töltelékhez:
- 0,5 l tej
- 20 dkg cukor
- 2 csomag puncs ízű pudingpor
- 450 g tejföl (20%-os)
- 0,5 dl rum
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg margarin
- 1 kk szódabikarbóna
- 10 dkg cukor
- 2 ek kakaópor
- kevés tejföl az összeállításhoz
Elkészítése:
A pudingporokat a tejjel és a cukorral felfőzzük, kihűtjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és a rumot. Jól kihabosítjuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 cipót formázunk. Egyenként tepsi méretűre kinyújtjuk (22 x 34 cm).
Egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, rá a tejfölös, pudingos krémet, melyet egyenletesen elsimítunk. Befedjük a másik kinyújtott lappal, és villával megszurkáljuk.
Előmelegített, légkeveréses sütőben 170 fokon 30 perc alatt megsütjük. A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Utána hűtőben lehűtjük, és 1-2 óra múlva szépen szeletelhető.
Készíthető más ízű pudingporral is.
A tejfölös-pudingos sütemény kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 32 g
Zsír: 15 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »