Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös krémpite recept

Tejfölös krémpite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 30 dkg margarin
    • 20 dkg cukor
    • 2 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipetnyi só
    • csipetnyi reszelt citromhéj
    • kb. 4 ek tej

    Krém:

    • 3 csomag vaníliás pudingpor
    • 24 dkg cukor
    • 7,5 dl tej
    • 1 kisebb citrom reszelt héja
    • 80 dkg tejföl (nagy vödör)

    Elkészítése:

    Krém készítése:

    A pudingport apránként csomómentesre keverjük a tejjel, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kész, beletesszük a cukrot, elkeverjük, és amikor már langyosra hűlt, hozzákeverjük a tejfölt és a citromhéjat.

    Tészta készítése:

    A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat és hűtőben pihentetjük kb fél órát. A lehűlt tésztát két részre osztjuk, majd a tepsi méretére (40 x 32 cm) kinyújtjuk és belesimítjuk a kipapírozott tepsibe. Villával megszurkáljuk. Rákenjük egyenletesen a krémet, majd beborítjuk a másik kinyújtott tésztával.

    Előmelegített, 170 °c- os sütőben kb. 25-30 percig sütjük.

    A tepsiben hagyjuk kihűlni, meghintjük porcukorral és felszeleteljük.

    Tipp:

    Szerintem hűtőbe téve másnap talán még finomabb, jobban összeérnek az ízek és szeletelni is könnyebb. De frissen is nagyon finom!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá