Tejfölös krémpite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 2 kisebb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipetnyi só
- csipetnyi reszelt citromhéj
- kb. 4 ek tej
Krém:
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 24 dkg cukor
- 7,5 dl tej
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 80 dkg tejföl (nagy vödör)
Elkészítése:
Krém készítése:
A pudingport apránként csomómentesre keverjük a tejjel, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kész, beletesszük a cukrot, elkeverjük, és amikor már langyosra hűlt, hozzákeverjük a tejfölt és a citromhéjat.
Tészta készítése:
A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat és hűtőben pihentetjük kb fél órát. A lehűlt tésztát két részre osztjuk, majd a tepsi méretére (40 x 32 cm) kinyújtjuk és belesimítjuk a kipapírozott tepsibe. Villával megszurkáljuk. Rákenjük egyenletesen a krémet, majd beborítjuk a másik kinyújtott tésztával.
Előmelegített, 170 °c- os sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, meghintjük porcukorral és felszeleteljük.
Tipp:
Szerintem hűtőbe téve másnap talán még finomabb, jobban összeérnek az ízek és szeletelni is könnyebb. De frissen is nagyon finom!