Tejfölös krémpite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 kisebb tojás
  • csipetnyi só
  • csipetnyi reszelt citromhéj
  • kb. 4 ek tej

Krém:

  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 24 dkg cukor
  • 7,5 dl tej
  • 1 kisebb citrom reszelt héja
  • 80 dkg tejföl (nagy vödör)

Elkészítése:

Krém készítése:

A pudingport apránként csomómentesre keverjük a tejjel, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kész, beletesszük a cukrot, elkeverjük, és amikor már langyosra hűlt, hozzákeverjük a tejfölt és a citromhéjat.

Tészta készítése:

A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat és hűtőben pihentetjük kb fél órát. A lehűlt tésztát két részre osztjuk, majd a tepsi méretére (40 x 32 cm) kinyújtjuk és belesimítjuk a kipapírozott tepsibe. Villával megszurkáljuk. Rákenjük egyenletesen a krémet, majd beborítjuk a másik kinyújtott tésztával.

Előmelegített, 170 °c- os sütőben kb. 25-30 percig sütjük.

A tepsiben hagyjuk kihűlni, meghintjük porcukorral és felszeleteljük.

Tipp:

Szerintem hűtőbe téve másnap talán még finomabb, jobban összeérnek az ízek és szeletelni is könnyebb. De frissen is nagyon finom!