Tejfölös-diós süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál méz
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál tejföl
A krémhez:
- 2 nagy tejföl (2x 375g)
- 40 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 3 csomag vaníliacukor
- 1 tortabevonó + 2 kanál étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 lapot sütünk.
A krém hozzávalóit kikeverjük és botmixerrel átturmixoljuk. (nagyon folyós lesz, nem kell megijedni). A kihűlt lapokat megkenjük (kb. 4 levesszedő kanállal kell egy lapra). A tetejét csokimázzal bevonjuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap könnyen szeletelhető és nem fog kifolyni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

