Tejfölös-diós süti recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál méz
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál tejföl
A krémhez:
- 2 nagy tejföl (2x 375g)
- 40 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 3 csomag vaníliacukor
- 1 tortabevonó + 2 kanál étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 lapot sütünk.
A krém hozzávalóit kikeverjük és botmixerrel átturmixoljuk. (nagyon folyós lesz, nem kell megijedni). A kihűlt lapokat megkenjük (kb. 4 levesszedő kanállal kell egy lapra). A tetejét csokimázzal bevonjuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap könnyen szeletelhető és nem fog kifolyni!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.