Tejfölös-diós süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál méz
  • 3 egész tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál tejföl

A krémhez:

  • 2 nagy tejföl (2x 375g)
  • 40 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 3 csomag vaníliacukor
  • 1 tortabevonó + 2 kanál étolaj

 Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 lapot sütünk.

A krém hozzávalóit kikeverjük és botmixerrel átturmixoljuk. (nagyon folyós lesz, nem kell megijedni). A kihűlt lapokat megkenjük (kb. 4 levesszedő kanállal kell egy lapra). A tetejét csokimázzal bevonjuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap könnyen szeletelhető és nem fog kifolyni!