Tejfölös csodabogár recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 doboz tejföl (450 g, 28 %-os)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg tortadara
Bevonathoz:
- 5 dkg fehér csokoládé + 1 tk olaj
- 5 dkg kakaós csokoládé + 1 tk olaj
Elkészítése:
A cukrokat a tojásokkal jó habosra kiverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és sütőporral elkevert lisztet, utoljára forgatjuk bele lazán a tortadarát.
20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Lassan, 160-170 fokon. Sütés közben a sütő ajtaját ne nyitogassuk ki,mert különben a süti “összeesik”. Kb 30 perc a sütési idő.
A kihűlt süteményt bevonjuk. A csokoládékat külön edényben az olajjal vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk. A tésztára simítjuk a fehér csokoládét, rá csíkokban hosszába, majd keresztben a barna csokoládét és egy fogpiszkáló segítségével cifrázzuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »