Tejfölös csodabogár

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 doboz tejföl (450 g, 28 %-os)
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg tortadara

Bevonathoz:

  • 5 dkg fehér csokoládé + 1 tk olaj
  • 5 dkg kakaós csokoládé + 1 tk olaj

Elkészítése:

A cukrokat a tojásokkal jó habosra kiverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és sütőporral elkevert lisztet, utoljára forgatjuk bele lazán a tortadarát.

20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Lassan, 160-170 fokon. Sütés közben a sütő ajtaját ne nyitogassuk ki,mert különben a süti “összeesik”. Kb 30 perc a sütési idő.

A kihűlt süteményt bevonjuk. A csokoládékat külön edényben az olajjal vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk. A tésztára simítjuk a fehér csokoládét, rá csíkokban hosszába, majd keresztben a barna csokoládét és egy fogpiszkáló segítségével cifrázzuk.