Teasütemény (Néró) recept

Hozzávalók:
- 32 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 12 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 50 dkg liszt
- étbevonó
Elkészítése:
Mindenképpen puha margarinnal dolgozzunk, ehhez adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezután jön a citrom reszelt héja végül a tojások sárgája – egyesével! legvégén pedig a liszt szintén apránként. A masszát tegyük nyomózsákba majd tepsibe nyomkodjuk ki.
Sütése gyorsan megy 190 fokon. Figyeljünk oda, mert hamar megbarnul.
A megsült és kihűlt sütiket lekvárral ragasszuk össze a tetejére pedig olvasztott csokit csurgassunk. 1 éjszakát érdemes a fogyasztásával várni, mert másnapra szépen megpuhul.
Tipp:
A megmaradt tojás fehérjéből készülhet akár habcsók is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »