Walesi mazsolás keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 75 g puha vaj
- 10 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 1 púpos kk őrölt fahéj
- 30 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
- 1 cs mazsola (ízlés szerint aszalt gyümölcsök is lehetnek, darabolt dió, stb)
- rum vagy aroma
- 1 narancs reszelt héja, én most a levét is beleöntöttem
Elkészítése:
Először a mazsolát áztassuk be melegített rumba vagy meleg rumaromás vízbe, hogy egy kicsit ellepje.
A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, a sót, a fahéjat, narancshéjat. Hozzákeverjük a sütőporos lisztet és a mazsoláról beleöntjük a rumot, végül beleforgatjuk a mazsolát is.
Két kanál segítségével formáljunk halmokat sütőpapíros tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük (ez függ attól, hogy mekkora halmokat raktunk).
Lehet bele rakni apróra vágott diót, csoki darabokat is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »