Vaníliás kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 13 dkg porcukor
- 13 dkg darált dió
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - pici só
Elkészítése:
A száraz anyagokat egy tálba öntjük és elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a tojás sárgákat és gyorsan összegyúrjuk. Betesszük a hűtőbe pihenni.(Na, én addig, míg pihent sütöttem meg a fehérjéket habcsóknak.) A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsire sütőpapírt teszünk és elkezdjük a kifli gyártást. Kis gombócokat veszünk ki a tésztából és rúddá sodorjuk őket, majd késsel, elvagdaljuk, és kifli formára hajlítjuk, mehet a sütőbe kb.10-12 perc alatt szép világosra sütjük őket, ha kész még melegen beleforgatjuk a porcukorba. Dobozba rakva sokáig eláll (nálunk nem, mert megesszük :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »



