Vajas keksz recept

Hozzávalók:
- 150 g szobahőmérsékletű vaj
- 60 g porcukor
- 1 db S-es
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 180 gr liszt
- 1 csipet só
- 1 tk vanília aroma
Elkészítése:
A vajat robotgép segítségével kissé kikeverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és alaposan felhabosítjuk. Ezután hozzákeverjük a tojásfehérjét, az aromát és egy csipet sót. Végül három részletben a lisztet is beleforgatjuk, és sima, lágy masszát kapunk.
A masszát habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire egyforma méretű halmokat vagy formákat nyomunk. S alakban is készíthetjük, ha díszesebb sütit szeretnénk. A tepsit fél órára hűtőbe tesszük, hogy a vaj visszadermedjen, így sütés közben a kekszek megtartják a formájukat.
A sütőt előmelegítjük 170-180 fokra, és a kekszeket kb. 15 perc alatt készre sütjük. Figyeljünk rá, hogy csak enyhe színt kapjanak, mert gyorsan barnulnak.
Miután kihűltek, a kekszeket tetszés szerint díszíthetjük: megcsíkozhatjuk fehér csokoládéval, megmárthatjuk étcsokoládéba, majd megszórhatjuk kókuszreszelékkel, liofilizált gyümölcsökkel vagy más dekorációval. De akár hagyhatjuk őket natúran is, hiszen úgy is finomak. Ha ízesíteni szeretnénk, a tésztához adhatsz egy kevés kókuszreszeléket vagy reszelt narancshéjat – csak óvatosan, hogy ne változzon túlzottan a massza állaga.
A lényeg, hogy a massza lágy legyen, de ne túl puha, hogy jól formázható maradjon. Ez a sütemény egyszerű, de sokféleképpen variálható, a határ valóban a csillagos ég! 😊
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »