Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vajas keksz recept

Vajas keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 150 g szobahőmérsékletű vaj
    • 60 g porcukor
    • 1 db S-es  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 180 gr liszt
    • 1 csipet só
    • 1 tk vanília aroma

    Elkészítése:

    A vajat robotgép segítségével kissé kikeverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és alaposan felhabosítjuk. Ezután hozzákeverjük a tojásfehérjét, az aromát és egy csipet sót. Végül három részletben a lisztet is beleforgatjuk, és sima, lágy masszát kapunk.

    A masszát habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire egyforma méretű halmokat vagy formákat nyomunk. S alakban is készíthetjük, ha díszesebb sütit szeretnénk. A tepsit fél órára hűtőbe tesszük, hogy a vaj visszadermedjen, így sütés közben a kekszek megtartják a formájukat.

    A sütőt előmelegítjük 170-180 fokra, és a kekszeket kb. 15 perc alatt készre sütjük. Figyeljünk rá, hogy csak enyhe színt kapjanak, mert gyorsan barnulnak.

    Miután kihűltek, a kekszeket tetszés szerint díszíthetjük: megcsíkozhatjuk fehér csokoládéval, megmárthatjuk étcsokoládéba, majd megszórhatjuk kókuszreszelékkel, liofilizált gyümölcsökkel vagy más dekorációval. De akár hagyhatjuk őket natúran is, hiszen úgy is finomak. Ha ízesíteni szeretnénk, a tésztához adhatsz egy kevés kókuszreszeléket vagy reszelt narancshéjat – csak óvatosan, hogy ne változzon túlzottan a massza állaga.

    A lényeg, hogy a massza lágy legyen, de ne túl puha, hogy jól formázható maradjon. Ez a sütemény egyszerű, de sokféleképpen variálható, a határ valóban a csillagos ég! 😊

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá