Vajas keksz recept

Hozzávalók:
- 150 g szobahőmérsékletű vaj
- 60 g porcukor
- 1 db S-es
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 180 gr liszt
- 1 csipet só
- 1 tk vanília aroma
Elkészítése:
A vajat robotgép segítségével kissé kikeverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és alaposan felhabosítjuk. Ezután hozzákeverjük a tojásfehérjét, az aromát és egy csipet sót. Végül három részletben a lisztet is beleforgatjuk, és sima, lágy masszát kapunk.
A masszát habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire egyforma méretű halmokat vagy formákat nyomunk. S alakban is készíthetjük, ha díszesebb sütit szeretnénk. A tepsit fél órára hűtőbe tesszük, hogy a vaj visszadermedjen, így sütés közben a kekszek megtartják a formájukat.
A sütőt előmelegítjük 170-180 fokra, és a kekszeket kb. 15 perc alatt készre sütjük. Figyeljünk rá, hogy csak enyhe színt kapjanak, mert gyorsan barnulnak.
Miután kihűltek, a kekszeket tetszés szerint díszíthetjük: megcsíkozhatjuk fehér csokoládéval, megmárthatjuk étcsokoládéba, majd megszórhatjuk kókuszreszelékkel, liofilizált gyümölcsökkel vagy más dekorációval. De akár hagyhatjuk őket natúran is, hiszen úgy is finomak. Ha ízesíteni szeretnénk, a tésztához adhatsz egy kevés kókuszreszeléket vagy reszelt narancshéjat – csak óvatosan, hogy ne változzon túlzottan a massza állaga.
A lényeg, hogy a massza lágy legyen, de ne túl puha, hogy jól formázható maradjon. Ez a sütemény egyszerű, de sokféleképpen variálható, a határ valóban a csillagos ég! 😊
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »