Spirálos kekszek recept

Elkészítése:
A puha vajat egy tálban habosra keverjük a cukorral. Hozzáadunk egy csipet sót és a vaníliaaromát, majd egyenként belekeverjük a tojássárgákat. Ezután fokozatosan belegyúrjuk a lisztet. Ha a tészta túl ragacsos, annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen formázható legyen.
A tésztát kettévesszük, és az egyik feléhez gyúrjuk a piros gél állagú ételfestéket, hogy élénk színt kapjunk. Mindkét tésztát külön-külön folpackba csomagoljuk, és 15-30 percre a fagyasztóba tesszük, hogy a vaj visszadermedjen.
Ezután enyhén lisztezett deszkán vagy szilikon nyújtólapon egyenként nagyjából egyforma méretű téglalapokra nyújtjuk a tésztákat. A natúr színű tésztát alulra helyezzük, megkenjük enyhén felvert tojásfehérjével, majd ráhelyezzük a piros lapot. A hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerjük, mintha kakaós csigát készítenénk, és ismét betesszük a fagyasztóba 10-15 percre.
Amíg hűl, egy tálcára színes cukorgolyókat szórunk. A tekercset kivesszük a fagyasztóból, megkenjük tojásfehérjével, és alaposan beforgatjuk a cukorkákba, hogy mindenhol egyenletesen fedje. A tekercset éles késsel szeleteljük. A szeletek vastagsága ízlés kérdése: lehet vékonyabb, kb. fél cm-es, vagy vastagabb, 1 cm-es is.
A szeleteket 175 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Ha vastagabbak a szeletek, előfordulhat, hogy néhány perccel tovább kell sütni őket. Az eredmény színes, vidám keksz, amit gyerekek és felnőttek egyaránt imádni fognak.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »