Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spirálos kekszek recept

Spirálos kekszek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 17 dkg puha vaj
    • 13,5 dkg porcukor
    • 1 csipet só
    • 1 tk vanília aroma
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 30 dkg liszt
    • piros ételfesték
    • színes cukorgyöngy

    A ragasztáshoz:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 tk víz

    Elkészítése:

    A puha vajat egy tálban habosra keverjük a cukorral. Hozzáadunk egy csipet sót és a vaníliaaromát, majd egyenként belekeverjük a tojássárgákat. Ezután fokozatosan belegyúrjuk a lisztet. Ha a tészta túl ragacsos, annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen formázható legyen.

    A tésztát kettévesszük, és az egyik feléhez gyúrjuk a piros gél állagú ételfestéket, hogy élénk színt kapjunk. Mindkét tésztát külön-külön folpackba csomagoljuk, és 15-30 percre a fagyasztóba tesszük, hogy a vaj visszadermedjen.

    Ezután enyhén lisztezett deszkán vagy szilikon nyújtólapon egyenként nagyjából egyforma méretű téglalapokra nyújtjuk a tésztákat. A natúr színű tésztát alulra helyezzük, megkenjük enyhén felvert tojásfehérjével, majd ráhelyezzük a piros lapot. A hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerjük, mintha kakaós csigát készítenénk, és ismét betesszük a fagyasztóba 10-15 percre.

    Amíg hűl, egy tálcára színes cukorgolyókat szórunk. A tekercset kivesszük a fagyasztóból, megkenjük tojásfehérjével, és alaposan beforgatjuk a cukorkákba, hogy mindenhol egyenletesen fedje. A tekercset éles késsel szeleteljük. A szeletek vastagsága ízlés kérdése: lehet vékonyabb, kb. fél cm-es, vagy vastagabb, 1 cm-es is.

    A szeleteket 175 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Ha vastagabbak a szeletek, előfordulhat, hogy néhány perccel tovább kell sütni őket. Az eredmény színes, vidám keksz, amit gyerekek és felnőttek egyaránt imádni fognak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek