Ropogós keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 160 g liszt
- 60 g kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 1/4 tk só
- 190 g cukor
- 60 ml olaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 vaníliás cukor
Hempergetéshez:
- kristálycukor és porcukor
Elkészítés:
A száraz anyagokat (liszt, kakaó, sütőpor, só, cukor, vaníliás cukor) összekeverjük és félrerakjuk. Egy másik tálban a tojásokat villával felverjük és az olajjal összekeverjük, végül a száraz anyagokkal összedolgozzuk. Az így elkészült masszát egy fóliába csavarva hűtőbe tesszük, hogy megszilárdulva, jól formázható legyen. (Kb 2 órára van szüksége a tésztának a hűtőben a kellő állag eléréséig.)
Ha már jónak ítéljük meg, a masszából diónyi gombócokat formázunk, amit először kristálycukorba, majd porcukorba hempergetünk. Ezután a kis halmokat sütőpapírral bélelt tepsiben kb 10-11 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »