Pisztáciás-fehér csokis keksz recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 140 g vaj
- 90 g porcukor
- 15 g vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 80 g pisztácia
- 225 g kukoricaliszt
- 6 g sütőpor
- 75 g finomliszt
Bevonat:
- 350 g fehér csokoládé
- pisztácia
Elkészítése:
A pisztáciát apróra vágjuk vagy késes aprítóban aprítjuk.
A puha vajat a kétféle cukorral jól kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojást és azzal is jól eldolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a pisztáciát, kétféle lisztet és a sütőport, majd összegyúrjuk a tésztát.
A tésztából kb 20 grammos darabokat gyúrunk, melyekből golyókat formázunk és sütőpapíros tepsire sorakoztatunk egymástól kissé távolabb, mert sütés közben terülni-növekedni fognak kissé.
190 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 15 perc alatt megsütjük a kekszeket. Akkor készült el, ha a talpa színes, de a teteje még fehér.
A bevonathoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és a kihűlt kekszeket megmártjuk benne, majd rácsra vagy sütőpapírra tesszük. Ízlés szerint tovább díszíthetjük még csokival és pisztácia törettel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









