Pisztáciás-fehér csokis keksz recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 140 g vaj
- 90 g porcukor
- 15 g vaníliás cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 80 g pisztácia
- 225 g kukoricaliszt
- 6 g sütőpor
- 75 g finomliszt
Bevonat:
- 350 g fehér csokoládé
- pisztácia
Elkészítése:
A pisztáciát apróra vágjuk vagy késes aprítóban aprítjuk.
A puha vajat a kétféle cukorral jól kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojást és azzal is jól eldolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a pisztáciát, kétféle lisztet és a sütőport, majd összegyúrjuk a tésztát.
A tésztából kb 20 grammos darabokat gyúrunk, melyekből golyókat formázunk és sütőpapíros tepsire sorakoztatunk egymástól kissé távolabb, mert sütés közben terülni-növekedni fognak kissé.
190 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 15 perc alatt megsütjük a kekszeket. Akkor készült el, ha a talpa színes, de a teteje még fehér.
A bevonathoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és a kihűlt kekszeket megmártjuk benne, majd rácsra vagy sütőpapírra tesszük. Ízlés szerint tovább díszíthetjük még csokival és pisztácia törettel.