Pisztáciás-fehér csokis keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 140 g vaj
- 90 g porcukor
- 15 g vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 80 g pisztácia
- 225 g kukoricaliszt
- 6 g sütőpor
- 75 g finomliszt
Bevonat:
- 350 g fehér csokoládé
- pisztácia
Elkészítése:
A pisztáciát apróra vágjuk vagy késes aprítóban aprítjuk.
A puha vajat a kétféle cukorral jól kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojást és azzal is jól eldolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a pisztáciát, kétféle lisztet és a sütőport, majd összegyúrjuk a tésztát.
A tésztából kb 20 grammos darabokat gyúrunk, melyekből golyókat formázunk és sütőpapíros tepsire sorakoztatunk egymástól kissé távolabb, mert sütés közben terülni-növekedni fognak kissé.
190 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 15 perc alatt megsütjük a kekszeket. Akkor készült el, ha a talpa színes, de a teteje még fehér.
A bevonathoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és a kihűlt kekszeket megmártjuk benne, majd rácsra vagy sütőpapírra tesszük. Ízlés szerint tovább díszíthetjük még csokival és pisztácia törettel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »