Pisztáciás-fehér csokis keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 140 g vaj
- 90 g porcukor
- 15 g vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 80 g pisztácia
- 225 g kukoricaliszt
- 6 g sütőpor
- 75 g finomliszt
Bevonat:
- 350 g fehér csokoládé
- pisztácia
Elkészítése:
A pisztáciát apróra vágjuk vagy késes aprítóban aprítjuk.
A puha vajat a kétféle cukorral jól kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojást és azzal is jól eldolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a pisztáciát, kétféle lisztet és a sütőport, majd összegyúrjuk a tésztát.
A tésztából kb 20 grammos darabokat gyúrunk, melyekből golyókat formázunk és sütőpapíros tepsire sorakoztatunk egymástól kissé távolabb, mert sütés közben terülni-növekedni fognak kissé.
190 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 15 perc alatt megsütjük a kekszeket. Akkor készült el, ha a talpa színes, de a teteje még fehér.
A bevonathoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és a kihűlt kekszeket megmártjuk benne, majd rácsra vagy sütőpapírra tesszük. Ízlés szerint tovább díszíthetjük még csokival és pisztácia törettel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »