Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pisztáciás-fehér csokis keksz recept

Pisztáciás-fehér csokis keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 140 g vaj
    • 90 g porcukor
    • 15 g vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 80 g pisztácia
    • 225 g kukoricaliszt
    • 6 g sütőpor
    • 75 g finomliszt

    Bevonat:

    • 350 g fehér csokoládé
    • pisztácia

    Elkészítése:

    A pisztáciát apróra vágjuk vagy késes aprítóban aprítjuk.

    A puha vajat a kétféle cukorral jól kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojást és azzal is jól eldolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a pisztáciát, kétféle lisztet és a sütőport, majd összegyúrjuk a tésztát.

    A tésztából kb 20 grammos darabokat gyúrunk, melyekből golyókat formázunk és sütőpapíros tepsire sorakoztatunk egymástól kissé távolabb, mert sütés közben terülni-növekedni fognak kissé.

    190 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 15 perc alatt megsütjük a kekszeket. Akkor készült el, ha a talpa színes, de a teteje még fehér.

    A bevonathoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és a kihűlt kekszeket megmártjuk benne, majd rácsra vagy sütőpapírra tesszük. Ízlés szerint tovább díszíthetjük még csokival és pisztácia törettel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá