Pecsételhető keksz recept

Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 13 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevéske citromhéj reszelve
- 1 mokkáskanálnyi vanília aroma (vagy paszta)
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd a tésztát zacskóba tesszük, és legalább 2 órára a hűtőbe rakjuk.
A pihentetés után enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, nagyjából 3 mm vastagságúra. Kiszaggatjuk a formákat, majd a mintázóval lenyomjuk őket. Mivel a vajas keksz tapadhat, a mintázót érdemes lisztbe mártani, majd finoman leütögetni róla a felesleges lisztet, hogy könnyebben dolgozhassunk.
A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Nyugodtan helyezzük őket egymás mellé szorosabban, mivel nem fognak megnőni sütés közben. Előmelegített sütőben, 160 fokon sütjük őket. Bár az ajánlás szerint 10-12 perc alatt készülnek el, nálunk 20-25 perc alatt sült meg tökéletesre.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »