Pecsételhető keksz recept
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 13 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kevéske citromhéj reszelve
- 1 mokkáskanálnyi vanília aroma (vagy paszta)
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd a tésztát zacskóba tesszük, és legalább 2 órára a hűtőbe rakjuk.
A pihentetés után enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, nagyjából 3 mm vastagságúra. Kiszaggatjuk a formákat, majd a mintázóval lenyomjuk őket. Mivel a vajas keksz tapadhat, a mintázót érdemes lisztbe mártani, majd finoman leütögetni róla a felesleges lisztet, hogy könnyebben dolgozhassunk.
A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Nyugodtan helyezzük őket egymás mellé szorosabban, mivel nem fognak megnőni sütés közben. Előmelegített sütőben, 160 fokon sütjük őket. Bár az ajánlás szerint 10-12 perc alatt készülnek el, nálunk 20-25 perc alatt sült meg tökéletesre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »










