Pecsételhető keksz recept

Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 13 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevéske citromhéj reszelve
- 1 mokkáskanálnyi vanília aroma (vagy paszta)
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd a tésztát zacskóba tesszük, és legalább 2 órára a hűtőbe rakjuk.
A pihentetés után enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, nagyjából 3 mm vastagságúra. Kiszaggatjuk a formákat, majd a mintázóval lenyomjuk őket. Mivel a vajas keksz tapadhat, a mintázót érdemes lisztbe mártani, majd finoman leütögetni róla a felesleges lisztet, hogy könnyebben dolgozhassunk.
A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Nyugodtan helyezzük őket egymás mellé szorosabban, mivel nem fognak megnőni sütés közben. Előmelegített sütőben, 160 fokon sütjük őket. Bár az ajánlás szerint 10-12 perc alatt készülnek el, nálunk 20-25 perc alatt sült meg tökéletesre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »