Hozzávalók:
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd a tésztát zacskóba tesszük, és legalább 2 órára a hűtőbe rakjuk.
A pihentetés után enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, nagyjából 3 mm vastagságúra. Kiszaggatjuk a formákat, majd a mintázóval lenyomjuk őket. Mivel a vajas keksz tapadhat, a mintázót érdemes lisztbe mártani, majd finoman leütögetni róla a felesleges lisztet, hogy könnyebben dolgozhassunk.
A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Nyugodtan helyezzük őket egymás mellé szorosabban, mivel nem fognak megnőni sütés közben. Előmelegített sütőben, 160 fokon sütjük őket. Bár az ajánlás szerint 10-12 perc alatt készülnek el, nálunk 20-25 perc alatt sült meg tökéletesre.