Orosz teás sütemény recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek liszt
- 8 ek cukor
- 1/2 cs sütőpor
Tészta tetejére:
- 1 bögre tea (ne gyümölcsös legyen)
- 1 ek kakaópor
- 1/2 dl rum
Krém:
- 3dl tej
- 3 ek liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 tábla tortabevonó
Elkészítése:
Piskótatésztát készítünk. A tésztát kettévágjuk és megtöltjük sárgabaracklekvárral. Tetejére megfőzzük a teát (kb. 2 dl vízbe, cukor nélkül), beletesszük a kakaóport és a rumot, ezzel meglocsoljuk a tésztánk tetejét. A tejben felfőzzük a lisztet, a margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt krémhez adjuk, ezzel megkenjük a teás rummal lelocsolt piskótát.
Tetejére csokimázt teszünk.
Sztori: Nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »