Orosz teás sütemény recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek liszt
- 8 ek cukor
- 1/2 cs sütőpor
Tészta tetejére:
- 1 bögre tea (ne gyümölcsös legyen)
- 1 ek kakaópor
- 1/2 dl rum
Krém:
- 3dl tej
- 3 ek liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 tábla tortabevonó
Elkészítése:
Piskótatésztát készítünk. A tésztát kettévágjuk és megtöltjük sárgabaracklekvárral. Tetejére megfőzzük a teát (kb. 2 dl vízbe, cukor nélkül), beletesszük a kakaóport és a rumot, ezzel meglocsoljuk a tésztánk tetejét. A tejben felfőzzük a lisztet, a margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt krémhez adjuk, ezzel megkenjük a teás rummal lelocsolt piskótát.
Tetejére csokimázt teszünk.
Sztori: Nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »