Orosz teás sütemény recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 ek liszt
- 8 ek cukor
- 1/2 cs sütőpor
Tészta tetejére:
- 1 bögre tea (ne gyümölcsös legyen)
- 1 ek kakaópor
- 1/2 dl rum
Krém:
- 3dl tej
- 3 ek liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 tábla tortabevonó
Elkészítése:
Piskótatésztát készítünk. A tésztát kettévágjuk és megtöltjük sárgabaracklekvárral. Tetejére megfőzzük a teát (kb. 2 dl vízbe, cukor nélkül), beletesszük a kakaóport és a rumot, ezzel meglocsoljuk a tésztánk tetejét. A tejben felfőzzük a lisztet, a margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt krémhez adjuk, ezzel megkenjük a teás rummal lelocsolt piskótát.
Tetejére csokimázt teszünk.
Sztori: Nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

