Oreoval töltött keksz recept

Elkészítése:
- 227 g vaj (szobahőmérsékletű)
- 250 g kristálycukor
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 450 g liszt
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 marék csokicsepp
- 16 db oreo keksz
Elkészítése:
A szobahőmérsékletű vajat a kristálycukorral simára keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd belekeverjük a vaníliakivonatot. A lisztet összeforgatjuk a sóval, a szódabikarbónával és a csokicseppekkel, majd ezt a száraz keveréket apránként hozzáadjuk a vajas alaphoz, és alaposan összedolgozzuk.
A tésztából fagyiskanál segítségével egyenlő adagokat készítünk. Minden adag tésztát ellapítunk, és a közepére egy oreo kekszet helyezünk. A tésztát az oreo köré csomagoljuk, majd kézzel megformázzuk, hogy egyenletes golyókat kapjunk.
A kész tésztagolyókat egymástól távol, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, mert sütés közben terülni fognak. Az előmelegített sütőben 180 °C-on 15-20 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Hagyjuk pár percig hűlni a tepsin, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »