Oreoval töltött keksz recept

Elkészítése:
- 227 g vaj (szobahőmérsékletű)
- 250 g kristálycukor
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 450 g liszt
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 marék csokicsepp
- 16 db oreo keksz
Elkészítése:
A szobahőmérsékletű vajat a kristálycukorral simára keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd belekeverjük a vaníliakivonatot. A lisztet összeforgatjuk a sóval, a szódabikarbónával és a csokicseppekkel, majd ezt a száraz keveréket apránként hozzáadjuk a vajas alaphoz, és alaposan összedolgozzuk.
A tésztából fagyiskanál segítségével egyenlő adagokat készítünk. Minden adag tésztát ellapítunk, és a közepére egy oreo kekszet helyezünk. A tésztát az oreo köré csomagoljuk, majd kézzel megformázzuk, hogy egyenletes golyókat kapjunk.
A kész tésztagolyókat egymástól távol, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, mert sütés közben terülni fognak. Az előmelegített sütőben 180 °C-on 15-20 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Hagyjuk pár percig hűlni a tepsin, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »
7 tökéletes levesbetét, amitől a házi leves igazán különleges lesz
Fedezd fel a legjobb házi levesbetéteket: grízgaluska, zsemlegombóc, csipet
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »