Oreoval töltött keksz recept

Elkészítése:
- 227 g vaj (szobahőmérsékletű)
- 250 g kristálycukor
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 450 g liszt
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 marék csokicsepp
- 16 db oreo keksz
Elkészítése:
A szobahőmérsékletű vajat a kristálycukorral simára keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd belekeverjük a vaníliakivonatot. A lisztet összeforgatjuk a sóval, a szódabikarbónával és a csokicseppekkel, majd ezt a száraz keveréket apránként hozzáadjuk a vajas alaphoz, és alaposan összedolgozzuk.
A tésztából fagyiskanál segítségével egyenlő adagokat készítünk. Minden adag tésztát ellapítunk, és a közepére egy oreo kekszet helyezünk. A tésztát az oreo köré csomagoljuk, majd kézzel megformázzuk, hogy egyenletes golyókat kapjunk.
A kész tésztagolyókat egymástól távol, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, mert sütés közben terülni fognak. Az előmelegített sütőben 180 °C-on 15-20 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Hagyjuk pár percig hűlni a tepsin, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »