Mogyorós-mogyoróvajas keksz recept

Hozzávalók:
- 12 dkg liszt
- 7 dkg kristálycukor
- 7 dkg barna cukor
- 1 kk szódabikarbóna
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 narancs reszelt héja
- 3 dkg apróra vágott földimogyoró (eredetileg sótlan, de én sósat raktam bele)
- 5 dkg mogyoróvaj
- 8 dkg puha vaj
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverem és golyókat formázok belőle. Egy villa segítségével kilapítom, ezzel kapja meg a csíkos mintázatát.
180 °C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 12 perc alatt megsütöm. Meg kell várni amíg teljesen kihűl.
Sztori: Finom mogyorós, szerencsére nem kell bele sok mogyoróvaj, ami jelentősen drágítaná.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »