Mogyorós-mogyoróvajas keksz recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 12 dkg liszt
- 7 dkg kristálycukor
- 7 dkg barna cukor
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 narancs reszelt héja
- 3 dkg apróra vágott földimogyoró (eredetileg sótlan, de én sósat raktam bele)
- 5 dkg mogyoróvaj
- 8 dkg puha vaj
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverem és golyókat formázok belőle. Egy villa segítségével kilapítom, ezzel kapja meg a csíkos mintázatát.
180 °C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 12 perc alatt megsütöm. Meg kell várni amíg teljesen kihűl.
Sztori: Finom mogyorós, szerencsére nem kell bele sok mogyoróvaj, ami jelentősen drágítaná.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.