Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézeskalács íz pöffeteg keksz recept

Mézeskalács íz pöffeteg keksz
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók

    • 100 g vaj
    • 220 g porcukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 350 g liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 4 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
    • 2 teáskanál kakaópor

    A forgatáshoz:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A vajat, a porcukrot, a tojásokat, a lisztet, a sütőport, a fűszerkeveréket és a kakaóport egy tálba tesszük, és egynemű tésztává gyúrjuk. Az állaga linzertésztához hasonló legyen.

    A tésztából diónyi méretű golyókat formázunk. Mindegyiket alaposan meghempergetjük porcukorban.

    A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

    A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és a golyókat egymástól távolabb tesszük, mert a sütés során kissé szétterülnek.

    Sütés

    10–15 perc alatt készre sütjük. A kekszek akkor jók, ha szép repedezett a tetejük, de a belsejük még puha.

    Tipp

    A golyókat akár előre is legyúrhatjuk, és hűtőben pihentethetjük, így még könnyebben formázhatók. A fűszerkeverék helyett saját keveréket is használhatunk: fahéjat, szegfűszeget, gyömbért és szerecsendiót.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek