Mézeskalács íz pöffeteg keksz recept
Hozzávalók
- 100 g vaj
- 220 g porcukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 350 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 4 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 2 teáskanál kakaópor
A forgatáshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A vajat, a porcukrot, a tojásokat, a lisztet, a sütőport, a fűszerkeveréket és a kakaóport egy tálba tesszük, és egynemű tésztává gyúrjuk. Az állaga linzertésztához hasonló legyen.
A tésztából diónyi méretű golyókat formázunk. Mindegyiket alaposan meghempergetjük porcukorban.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és a golyókat egymástól távolabb tesszük, mert a sütés során kissé szétterülnek.
Sütés
10–15 perc alatt készre sütjük. A kekszek akkor jók, ha szép repedezett a tetejük, de a belsejük még puha.
Tipp
A golyókat akár előre is legyúrhatjuk, és hűtőben pihentethetjük, így még könnyebben formázhatók. A fűszerkeverék helyett saját keveréket is használhatunk: fahéjat, szegfűszeget, gyömbért és szerecsendiót.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










