Mézeskalács íz pöffeteg keksz

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók

  • 100 g vaj
  • 220 g porcukor
  • 2 db tojás
  • 350 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 teáskanál kakaópor

A forgatáshoz:

  • porcukor

Elkészítése:

A vajat, a porcukrot, a tojásokat, a lisztet, a sütőport, a fűszerkeveréket és a kakaóport egy tálba tesszük, és egynemű tésztává gyúrjuk. Az állaga linzertésztához hasonló legyen.

A tésztából diónyi méretű golyókat formázunk. Mindegyiket alaposan meghempergetjük porcukorban.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és a golyókat egymástól távolabb tesszük, mert a sütés során kissé szétterülnek.

Sütés

10–15 perc alatt készre sütjük. A kekszek akkor jók, ha szép repedezett a tetejük, de a belsejük még puha.

Tipp

A golyókat akár előre is legyúrhatjuk, és hűtőben pihentethetjük, így még könnyebben formázhatók. A fűszerkeverék helyett saját keveréket is használhatunk: fahéjat, szegfűszeget, gyömbért és szerecsendiót.