Mézes keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 160 g finomliszt
- 50 g porcukor
- 70 g vaj
- 40 g méz (bármilyen jó)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- 2 tk mézeskalács fűszer
- 8-10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, só, fűszer) egy tálban összekeverjük, majd belemorzsoljuk a hideg vajat.
Ráütjük a tojást, hozzáadjuk a megmelangyosított mézet, végül a hozzávalókból sima tésztát gyúrunk.
A nyers tésztát folpackba csomagoljuk és pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve kissé átgyúrjuk a tésztát, majd 4-5 mm vastagra nyújtjuk és tetszőleges formákkal vagy süti pecséttel nyomdázzuk a kekszet. A nyomdázót érdemes sűrűn lisztbe mártani, így nem ragad bele a tészta.
A kiszúrt kekszeket egy szilikonos papírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített 180 fokosos sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük, de csa éppen annyira hogy a kekszek szélei éppen megbarnuljanak.
Ha kihűltek a talpukat olvasztott étcsokiba mártjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »