Mézes keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 160 g finomliszt
- 50 g porcukor
- 70 g vaj
- 40 g méz (bármilyen jó)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- 2 tk mézeskalács fűszer
- 8-10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, só, fűszer) egy tálban összekeverjük, majd belemorzsoljuk a hideg vajat.
Ráütjük a tojást, hozzáadjuk a megmelangyosított mézet, végül a hozzávalókból sima tésztát gyúrunk.
A nyers tésztát folpackba csomagoljuk és pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve kissé átgyúrjuk a tésztát, majd 4-5 mm vastagra nyújtjuk és tetszőleges formákkal vagy süti pecséttel nyomdázzuk a kekszet. A nyomdázót érdemes sűrűn lisztbe mártani, így nem ragad bele a tészta.
A kiszúrt kekszeket egy szilikonos papírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített 180 fokosos sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük, de csa éppen annyira hogy a kekszek szélei éppen megbarnuljanak.
Ha kihűltek a talpukat olvasztott étcsokiba mártjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »