Kukoricapelyhes keksz csokidarabokkal recept
Hozzávalók:
- 5 dl liszt (2 csésze)
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 25 dkg vaj
- 2,5 dl cukor (1 csésze)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag vaníliás cukor
- 2,5 dl kukoricapehely (1 csésze)
- ízlés szerint tört mogyoró, mandula, csoki
Elkészítése:
A tojást habosra keverjük a puha vajjal és a cukorral.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a tojásos masszához adjuk. Ezután, már fakanállal belekeverjük a kukoricapelyhet, a durvára darált mogyorót és az apróra vágott csokit.
Kanállal sütőpapírral bélelt tepsire adagoljuk és előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 percig sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









