Két ízű pepita keksz recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg liszt
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag Vaníliás cukor
- 2 teáskanál fahéj
- 2 teáskanál kakaó (nem instant )
- csipet só
Elkészítése:
Egyszerűen a lisztet elkeverjük a sütőporral,cukorral, vaníliás cukorral és a sóval, majd belemorzsoljuk a margarint és hozzáadunk 2 egész tojást. Jól eldolgozzuk a masszát, 2 cipóra osztjuk. Az egyikbe a fahéjat a másikba a kakaóport gyúrjuk bele. A kapott cipókat a mélyhűtőbe tesszük 30-40 percre, hogy kicsit megdermedjenek. A cipókat egyforma vastag lapokra kinyújtjuk, 1 tojást pohárba összekeverünk és kenőtollal az egyik lap tetejét megkenjük, rásimítjuk a másik lapot, a kapott “Szendvicset” elfeleztük és az egyik fél tetejét ismételten megkenjük. az így létrejött 4 réteges kis halmazunkat akár tovább is felezhetjük, az eljárás mindig ugyanaz a rétegek közé tojást kell kennünk. Esetleg a változatosság kedvéért az összeragasztott 2 lapot fel tekerhetjük. Újra a fagyasztóba tesszük a tésztát kb. 30-40 percre vagy annyi időre hogy éles száraz késsel gond nélkül 1-1/2 cm vastagra szeletelhessük. A kapott szeleteket sütőpapírra fektetjük, helyet hagyva közöttük (had nőjenek csak meg)a sütőt 180 fokra melegítjük és kb. 20 percig sütjük. Jó tanács ha 1 tepsivel dolgozunk akkor érdemes csak annyit szeletelni ami elfér a maradék mehet vissza megfagyni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »