Két ízű pepita keksz recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg liszt
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag Vaníliás cukor
- 2 teáskanál fahéj
- 2 teáskanál kakaó (nem instant )
- csipet só
Elkészítése:
Egyszerűen a lisztet elkeverjük a sütőporral,cukorral, vaníliás cukorral és a sóval, majd belemorzsoljuk a margarint és hozzáadunk 2 egész tojást. Jól eldolgozzuk a masszát, 2 cipóra osztjuk. Az egyikbe a fahéjat a másikba a kakaóport gyúrjuk bele. A kapott cipókat a mélyhűtőbe tesszük 30-40 percre, hogy kicsit megdermedjenek. A cipókat egyforma vastag lapokra kinyújtjuk, 1 tojást pohárba összekeverünk és kenőtollal az egyik lap tetejét megkenjük, rásimítjuk a másik lapot, a kapott “Szendvicset” elfeleztük és az egyik fél tetejét ismételten megkenjük. az így létrejött 4 réteges kis halmazunkat akár tovább is felezhetjük, az eljárás mindig ugyanaz a rétegek közé tojást kell kennünk. Esetleg a változatosság kedvéért az összeragasztott 2 lapot fel tekerhetjük. Újra a fagyasztóba tesszük a tésztát kb. 30-40 percre vagy annyi időre hogy éles száraz késsel gond nélkül 1-1/2 cm vastagra szeletelhessük. A kapott szeleteket sütőpapírra fektetjük, helyet hagyva közöttük (had nőjenek csak meg)a sütőt 180 fokra melegítjük és kb. 20 percig sütjük. Jó tanács ha 1 tepsivel dolgozunk akkor érdemes csak annyit szeletelni ami elfér a maradék mehet vissza megfagyni.