Két ízű pepita keksz

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1,5 kg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 3 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag Vaníliás cukor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 2 teáskanál kakaó (nem instant )
  • csipet só

Elkészítése:
Egyszerűen a lisztet elkeverjük a sütőporral,cukorral, vaníliás cukorral és a sóval, majd belemorzsoljuk a margarint és hozzáadunk 2 egész tojást. Jól eldolgozzuk a masszát, 2 cipóra osztjuk. Az egyikbe a fahéjat a másikba a kakaóport gyúrjuk bele. A kapott cipókat a mélyhűtőbe tesszük 30-40 percre, hogy kicsit megdermedjenek. A cipókat egyforma vastag lapokra kinyújtjuk, 1 tojást pohárba összekeverünk és kenőtollal az egyik lap tetejét megkenjük, rásimítjuk a másik lapot, a kapott “Szendvicset” elfeleztük és az egyik fél tetejét ismételten megkenjük. az így létrejött 4 réteges kis halmazunkat akár tovább is felezhetjük, az eljárás mindig ugyanaz a rétegek közé tojást kell kennünk. Esetleg a változatosság kedvéért az összeragasztott 2 lapot fel tekerhetjük. Újra a fagyasztóba tesszük a tésztát kb. 30-40 percre vagy annyi időre hogy éles száraz késsel gond nélkül 1-1/2 cm vastagra szeletelhessük. A kapott szeleteket sütőpapírra fektetjük, helyet hagyva közöttük (had nőjenek csak meg)a sütőt 180 fokra melegítjük és kb. 20 percig sütjük. Jó tanács ha 1 tepsivel dolgozunk akkor érdemes csak annyit szeletelni ami elfér a maradék mehet vissza megfagyni.